Головна / Новини / Події / V-та міжнародна науково-практична конференція «Науково-методичні засади управління якістю освіти у вищих навчальних закладах»

V-та міжнародна науково-практична конференція «Науково-методичні засади управління якістю освіти у вищих навчальних закладах»

Модератор: доктор педагогічних наук, професор Сергієнко В.П.
Секретар: аспірантка кафедри комп'ютерної інженерії Макаренко О.Л.

29 березня 2013 р. В університеті відбулася V Міжнародна науково-практична конференція «Науково-методичні засади управління якістю освіти у вищих навчальних закладах».

В роботі конференції взяли участь представники 83 навчальних закладів України та 9 іноземних навчальних закладів. Учасники, що брали заочну участь, мали можливість спостерігати за роботою, адже на сайті Центру моніторингу якості освіти НПУ імені М.П. Драгоманова була налаштована он-лайн трансляція. Тематика пленарних та секційних доповідей висвітлювала наукові засади управління якістю освіти, проблеми системи моніторингу як інструменту забезпечення якості освіти, роль освітніх вимірювань у забезпеченні якості освіти, інноваційні технології навчання в умовах євроінтеграції освітніх систем, забезпечення внутрішньої і зовнішньої якості вищої освіти в контексті європейського освітнього простору.

На відкритті конференції з вітальними словами виступили поважні гості:

  • Голова комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, професор Гриневич Лілія Михайлівна;
  • Заступник директора департаменту вищої освіти Міністерства освіти і науки України, професор Фоменко Микола Миколайович;
  • Директор Американських Рад з міжнародної освіти в Україні, директор Проекту «Альянс Програми сприяння зовнішньому тестуванню в Україні», що втілюється за підтримки Агентства з міжнародного розвитку США Бачинський Ярема Яремович;
  • Заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти, Дворецька Лариса Павлівна;
  • Директор Інституту вищої освіти НАПН України, член-кореспондент НАПН України, професор Степко Михайло Филимонович.

По закінченню було ухвалено резолюцію конференції, одним з пунктів якої ухвалили внести пропозиції до Концепції національної системи моніторингу якості освіти. Також учасникам було вручено сертифікати про участь у конференції.